Skip to content

Noutăți

Vivariul din Bacău este o subunitate a Complexului Muzeal de Științele Naturii ,,Ion Borcea”.
A fost inaugurat la 1 septembrie 1975, într-un sediu în prezent demolat, care a adăpostit la acea dată, prima expoziție de pești exotici. Din 1981 a fost transferat într-o clădire monument istoric, ce avusese ca destinaţie iniţială o şcoală.
Numărul exemplarelor și al speciilor a crescut de la an la an, iar astăzi, muzeul cuprinde zeci de mii de exemplare, piese, specii și specimene, grupate în următoarele expoziții permanente și colecții: ,,Păsări exotice cântătoare şi de ornament”, ,,Peşti autohtoni și exotici”, ,,Amfibieni și reptile”, ,,Rase de porumbei”, ,,Geologie și paleontologie”, ,,Alge și licheni”, ,,Mușchi”, ,,Ciuperci”, ,,Plante vasculare”, ,,Entomologie”, ,,Malacologie”, ,,Herpetologie”, ,,Ornitologie”, ,,Mamalogie”, ,,Animale vii”, ,,Plante vii”.
Colecția de entomologie este cea mai bogată din patrimoniul instituției, cu peste 89.000 de piese și cuprinde specii rare, endemice și specii protejate de lege.
Pe lângă expoziţiile de bază, aici mai sunt organizate expoziţii temporare, unele care sunt pe profilul Vivariului (găini de rasă, porumbei de rasă sau exotici etc.), altele de reptile, dar şi expoziţii ca parte integrantă a naturii, de informare și protejare a naturii, a mediului.
De asemenea, Vivariul a organizat expoziţii precum ,,Animale exotice” şi ,,Expo-Vivariul” și în alte orașe, cum ar fi Suceava, Botoşani, Arad, Piatra-Neamţ şi Bacău, unde s-a bucurat de o reală apreciere din partea publicului.
În ultima perioadă, vivariul s-a diferenţiat şi prin amenajarea expoziţiilor itinerare cunoscute publicului larg sub genericul ,,Natura şi Arta”. Prin această iniţiativă s-a luat în considerare relaţia dintre frumosul de natură artistică şi cel natural. Totodată, în cadrul muzeului au loc și activități școlare pentru elevi menite să atragă atenția asupra mediului înconjurător.
Vivariul din Bacău este unicul muzeu din România care creşte şi reproduce exponatele pe care le deţine. Pentru fiecare specie în parte se menține o anumită temperatură în acvarii, iar animalele și pasarile sunt hrănite la oră fixă.
Acces: Bacău, str. Popa Șapcă, nr. 3, în Piaţa Centrală, lângă Biserica ,,Sf. Nicolae”
Telefon: 0234 535 564
Program de vizitare: marți-duminică: 9.00 – 17.00; luni – închis; intrarea ultimului vizitator se face la ora 16.20
Pagină realizată în colaborare cu ziarul ,,Deșteptarea”

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112