Skip to content

Noutăți

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonatate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. Medicii recomandă apele acestor izvoare pentru cura internă și externă în numeroase afecțiuni.
Cele 11 izvoare minerale din cele peste douăzeci de resurse de care dispune stațiunea Slănic-Moldova au fost repornite în urmă cu două săptămâni, în urma unui proces de reamenajare și modernizare a zonei izvoarelor.
Pe Aleea Izvoarelor au fost puse în funcțiune acum instalații dotate cu senzori care declanșează distribuirea apei minerale când un turist se apropie de aceasta, iar atât căile de acces (inclusiv cele pentru persoanele cu dizabilități) cât și buvetele (pavilioane prevăzute cu puncte de servire a apei și construite din materiale rezistente la coroziune precum betoanele cu dozaj puternic sau piatra dură) au fost reamenajate. De asemenea, toate izvoarele au fost înzestrate cu panouri pe care sunt afișate denumirea, compoziția chimică și indicațiile terapeutice ale acestora.
Staţiunea Slănic-Moldova ocupă unul dintre primele locuri printre staţiunile balneo-climaterice din Europa, mai ales din punctul de vedere al varietăţii compoziţiei şi concentraţiei apelor sale, valoarea lor terapeutică fiind confirmată de-a lungul timpului de medaliile obținute la Expozițiile internaționale de la Viena (medalie de aur, 1873), Frankfurt pe Main (medalie de argint, 1881), București (medalie de aur, 1894), Paris (medalie de aur, 1889). Din aceste motive a fost comparată de către specialiști cu apele minerale de la Karlovy-Vary, Vichy, Aix-les-Bains sau Baden-Baden.

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112