Skip to content

Noutăți

Cu ocazia sărbătorii anuale ,,Zilele Europene ale Patrimoniului”, sub egida Consiliului Județean Bacău, la Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” din Bacău, vor avea loc, între 13 – 16 septembrie, următoarele manifestări culturale:
Muzeul de Ştiinţele Naturii
13 septembrie 2023, începând cu ora 10.00: Patrimoniul muzeal – sursă de educație non-formală, activitate educativă în care participanții vor afla o serie de informaţii legate de colecţiile Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău, precum şi aspecte din culisele muzeului (activităţile desfăşurate de specialiştii de muzeu în realizarea expoziţiilor în scopul asigurării accesului la cunoaştere, educare şi recreere).
16 septembrie 2023, începând cu ora 08.00: Patrimoniul muzeal – cunoaștere și valorificare. Publicul poate vizita expoziţiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea Naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”, „O lume dispărută”, „Împreună cu băcăuanii din anul 1958”; Expoziţiile temporare: „Prieteni și dușmani din lumea insectelor”, , „Superorganismul – viața ascunsă a furnicilor”, „Personalități băcăuane – Ion Simionescu (1873-1944)”, „Exponatul lunii”, „Valoarea cărții”; Sera cu plante ornamentale și Grădina Senzorială.
Observatorul Astronomic „Victor Anestin”
14 septembrie 2023, începând cu ora 10.00: Observatorul Astronomic Bacău – de la un Turn de apă, către un centru de educaţie muzeală. Vizitatorii sunt invitaţi să descopere informaţii mai puţin cunoscute cu privire la monumentul istoric care, la începutul secolului, era rezerva de apă a oraşului Bacău. La Observatorul Astronomic, publicul poate vizita expoziţia permanentă: „Universul – de la Pământ la stele” şi expoziţia temporară: „Apa în Sistemul Solar”, iar prin spectacolul de planetariu poate face o călătorie virtuală prin Univers, prilej de cunoaștere și delectare.
Vivariu
15 septembrie 2023, începând cu ora 9.00: „Istoria locului”. Publicul interesat poate afla detalii cu privire la monumentul istoric în care îşi desfăşoară activitatea subunitatea Vivariu, dar şi detalii inedite legate de istoricul expoziţiilor organizate de-a lungul timpului în acest lăcaş de cultură băcăuan. O vizită la Vivariu vă oferă şi posibilitatea să observați animale vii. Astfel, puteți accesa informații științifice și puteți afla lucruri interesante despre specii exotice și autohtone de pești, amfibieni, reptile și păsări.
Scopul unor astfel de evenimente este de a sensibiliza cetăţenii privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului cultural local, iar în cadrul temei din acest an, de a evidenţia rolul păstrării valorilor culturale tradiţionale ce contribuie semnificativ la cultura europeană.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112