Skip to content

Adresă: Calea Mărășești, nr.1

Statuia poetului George Bacovia este o operă a sculptorului Constantin Popovici și este amplasată în fața clădirii fostei Biblioteci Municipale. Statuia, turnată în bronz, cu înălțimea de 3,25 m, așezată pe un soclu de 8×8 m, îl reprezintă pe poetul băcăuan în picioare, cu capul plecat, desculț, fără straie pe el și zgribulit de frig, surprinzând esența stilului bacovian.
Lângă statuia poetului George Bacovia se află o frumoasă magnolie, care în fiecare primăvară, conferă un farmec deosebit peisajului bacovian, îmbogățidu-l cu flori superbe.
George Bacovia (1881-1957) a fost un scriitor român, născut în Bacău și format la școala simbolismului literar francez. A scris volume de versuri și proză în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influențe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira. George Bacovia a fost cel mai important poet simbolist român și unul dintre cei mai importanți poeți din poezia română modernă. S-a remarcat în activitatea literară prin volumele de poezii “Plumb”, “Scântei galbene”, și “Bucăți de noapte”.

 

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112