Skip to content

Noutăți

Cel mai mare concurs de ciclism de șosea din România (Road Grand Tour 2021) revine și în sezonul de toamnă, cu o serie de curse spectaculoase și deosebit de atractive, menite să satisfacă pretenții dintre cele mai diverse, de la cele mai provocatoare cățărări, la porțiuni de viteză și travaliu..
Și județul Bacău a devenit un punct de reper pe harta ciclismului național și internațional, prin organizarea a trei competiții în anul 2021, respectiv Turul Colinelor-Ediția a doua (Bacău și Bacău-Răchitoasa), Drumul Eroilor (Târgu-Ocna și Valea-Uzului) și Gentlemen’s Race (Slănic-Moldova-Zemeș și retur). Toate aceste trei evenimente sportive sunt organizate de către ACS Rally Spirit (al cărei președinte a fost regretatul pilot de automobilism sportiv Adrian Răspopa), cu susținerea Consiliului Județean Bacău (CJ) și Road Grand Tour (RGT), sub egida Federației Române de Ciclism (FRC).
Obiectivele acestui program sportiv sunt promovarea ciclismului în rândul tinerilor și a populației județului Bacău în general, precum și promovarea turismului, a proiectelor de infrastructură rutieră, dar și a imaginii județului Bacău la nivel național.
Important de reținut este faptul că din motive tehnice, Gentlemen’s Race Bacău nu va mai avea loc pe 2 octombrie, așa cum s-a stabilit inițial, ci se va disputa sâmbătă, 9 octombrie, pe traseul Slănic-Moldova – Târgu-Ocna – Bârsănești – Livezi – Berzunți – Poduri – Moinești – Zemeș și retur (164 km). Iar particularitatea acestui concurs este aceea că va fi o cursă de echipă, în cadrul căreia participanții vor lua startul în echipe de câte șase cicliști și vor reveni în echipaj complet de șase, după parcurgerea celor 164 de kilometri de traseu, prin zone extrem de pitorești.
Potrivit organizatorilor, ,,această cursă are la bază ideea de fair-play și spirit de echipă, valori care trebuie să stea la baza fiecărei echipe care se va înscrie în concurs”. Pe parcursul traseului vor fi puncte de marcaj (check-point), puncte de realimentare, monitorizare medicală cât și echipe de asistență rutieră puse la dispoziție de organizatori.
Startul acestei curse se va da din fața Hotelului Perla din Slănic-Moldova, acolo unde, la finalul competiției, gazdele vor organiza un Barbeque Party, la care vor fi invitați toți participanții la Gentlemen’s Race Bacău 2021.
Vom reveni cu detalii despre acest important eveniment sportiv.
Sursa foto: Road Grand Tor

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112