Skip to content

Noutăți

La Dărmănești, în decorul mirific al munților Nemira, pe o vreme cu de toate, timp de trei zile și trei nopți, nume de marcă ale muzicii de blues europene și americane au oferit publicului spectator concerte de excepție, la cel mai înalt nivel de calitate și profesionalism, în cadrul celei de-a doua ediții a Open Air Blues in the garden festival (27-29 august).
Această ediție a avut și o extensie a festivalului, la Târgu-Ocna, unde o parte dintre trupele prezente au susținut recitaluri pe scenele din Salina și Centrul Cultural ,,Ion Talianu”.
În toate aceste zile s-a scris o poveste fascinantă, plină de spirit și improvizație reunită în acordurile trupelor, presărată cu strălucirea sunetului instrumentelor și compozițiilor artiștilor, care au parcurs sute sau mii de kilometri pentru a fi prezenți la acest festival. Un motiv în plus de mulțumire și apreciere pentru o astfel de atitudine, una izvorâtă din spiritul viu, ales, pătrunzător, al blues-ului.
Aici, la Dărmănești, au ajuns pentru prima dată în România artiști precum Artur Menezes, Stef Paglia, Jessie Lee & The Alchemists sau Juwana Jenkins, iar Big Daddy Wilson, Marius Dobra și Loup Garou au revenit cu aceeași plăcere și dorință de a cânta blues.
,,Open Air Blues in the garden festival a ajuns la finalul acestei noi ediții. Vă iubim pe toți cei care în serile trecute ați cântat și dansat chiar și în ploaie, alături de Silviu Dan Iliescu, Maryliss și extraordinarii sârbi Ranko Varga și Dejan Kotarcic, Aminda Nomande și Rareș Totu, Juwana Jenkins din Statele Unite, acompaniată de simpaticii belgieni de la The Blues Bones și alături de Jessie Lee & The Alchemists din Franța. Mulțumiri celor care au fost alături de noi și care au făcut posibilă existența celor două ediții al festivalului. Ei se știu și au fost citați la scenă în fiecare seară. De asemenea, voluntarilor, o mare plecăciune și un mare Mulțumesc, ca și lui Damian Pal, pentru tot suportul său”, a spus Marius Diaconescu, creatorul acestui proiect și managerul festivalului.
,,Și nu în ultimul rând, mulțumiri artiștilor români și străini care au făcut efortul de a fi aici, pentru a concerta, unii dintre ei pentru al doilea an consecutiv. Ați fost fantastici! Vă iubim, aveți grijă de voi și evident – keep the blues alive!”, a mai spus Marius Diaconescu.
Festivalul de blues este un eveniment marca ,,Fabricat în Dărmănești” și a fost organizat de Asociația ,,Sunetul Munților”, în parteneriat cu Primăria Dărmănești și Asociația ,,Oamenii inspiră”, din comuna Ghimeș-Făget.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112