Skip to content

Noutăți

Consiliul Județean Bacău, reprezentat prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), a participat, în perioada 9 – 12 noiembrie 2023, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), cel mai important eveniment din industria turismului românesc găzduit de Centrul Expozițional ,,Romexpo” din București.
Pe parcursul celor patru zile ale târgului, reprezentanții SPJPTCAS Bacău au prezentat și promovat cele mai reprezentative obiective și atracții turistice din județ, punând la dispoziția vizitatorilor o gamă bogată și diversificată de materiale de promovare: pliante tematice, broșuri de promovare, flyere, hărți turistice și hărți de drumeții montane, albume foto, gadgeturi, materiale audio-video.
De asemenea, aceștia au oferit informații cu privire la activitățile și evenimentele cultural-artistice și sportive, la opțiunile de cazare, tratament și agrement din stațiunile balneare Slănic-Moldova și Târgu-Ocna, alte facilități de petrecere a timpului liber în județul Bacău.
Pentru a-i ajuta în planificarea vizitei, reprezentanții SPJPTCAS i-au încurajat să descopere județul Bacău și prin intermediul alternativelor digitale administrate și prezentate de acest serviciu, precum site-ul și pagina de Facebook www.turism-bacau.ro, ca și aplicația ,,Visit Bacau”.
Promovarea arealului turistic al județului a fost susținută și de Ansamblul Folcloric ,,Busuiocul” din Bacău, coordonat de Liliana-Maria Vlase, care a încântat publicul cu recitaluri de muzică și dansuri populare specifice plaiurilor băcăuane. În incinta standului a fost realizată și o inedită expoziție de costume populare, confecționate și prezentate de meșterii populari ai ansamblului, Niculina Mardare și Marlena Enășoaie.
Potrivit reprezentanților SPJPTCAS Bacău, participarea la Târgul de Turism al României, a avut ca principal obiectiv, creșterea vizibilității județului ca destinație turistică, atât pe plan național cât și internațional.
Principalul scop al acestui târg îl constituie consolidarea industriei turismului din țara noastră, prin promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, dar și prin organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei de profil, împreună cu instituțiile publice cu atribuții în acest domeniu.
SPJPTCAS Bacău

 

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112